tisdag 24 januari 2012

Pump

Förra veckans träning bestod av två pump-pass och ett löppass i  snömodden på knappt en mil - inte mycket att komma med om man som jag har som mål att springa två maraton under 2012! Nåja, det är bara att bryta ihop och komma igen. De krävs lugna veckor också för att orka med de mycket tuffare träningsveckorna som ska komma längre fram.

Inledde denna vecka med ännu en pump på Helex. Pia som kör på måndagkvällar är kanonbra!!! Känner att det börjar ge resultat också. Börjar kunna lägga på mer och mer vikter och, viktigast av allt, jag tycker att det är kul!! Har alltid tyckt att det varit rätt trist och oinspirerat med all form av styrketräning men jag tror att vetskapen om att det krävs även styrketräning för att kroppen ska orka  hålla sig upprätt och ta sig fram med spänstiga steg i över fyra mil, har gjort att det är riktigt skoj, faktiskt. Nu ska kroppen byggas för sommarens strapatser!

När jag klev in i salen igår var det redan packat med folk. Längst fram lite till höger hittade jag en plats att klämma in min låda på. Bra, tänkte jag, jag kommer att se bra i både spegeln fram och den till höger och skönt med lite spejs framför mig. Hade det här varit för drygt tio år sedan när jag sist tränade mycket pump hade jag med obehag tagit den platsen och känt mig olustig, beskådad och bedömd... Härligt att vara över 40 - vem fasen bryr sig om vad andra tycker - Jag tränar för min egen skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar